Tekmovalni tenis

Pia Čuk osvojila svoj prvi profesionalni turnir

pia cukPretekli dnevi so bili za tekmovalce Tenis kluba AS Litija v znamenju mednarodnih tekmovanj, na katerih pa so dosegli izvrstne rezultate.

Na 10.000$ vrednem ITF turnirju v sosednjem Trbižu (rdeči pesek) je 19 letna Pia Čuk , ki je trenutno na 701.mestu WTA, tekmovanje zaključila z veliko zmago ! To je prva zmaga Pie na profesionalnem turnirju, za nameček pa je Pia zmagala tudi v igri dvojic skupaj s Tamaro Zidanšek. Tako je tokrat kar dvakrat dvignila zmagovalni pokal. BRAVO!!!! Pia je ves teden igrala fenomenalno in tako je bilo tudi v finalnem obračunu, kjer se ni prestrašila 1. nosilke, vrstnice iz Italije Georgije Brescije (399. WTA). Pia je bila v obeh nizih boljša in se je na koncu zasluženo veselila pomembne zmage!

 

21 letna Nastja Kolar (255. WTA) je na 25.000$ vrednem ITF turnirju v Nemčiji (rdeči pesek) dosegla 3 zaporedne zmage in se uvrstila v polfinale, kjer ni imela možnosti proti leto starejši Romunki Cristini Dinu, ki je do sedaj osvojila že 13 ITF turnirjev. Po izenačenem 1. nizu, ki ga je Nastja izgubila s 46, je naša tekmovalka precej popustila in zmaga je šla v roke Romunke.

 

Tina Kristina Godec se je odpravila na mednarodni mladinski ITF v Stobreč, kjer je v kvalifikacijah enkrat zmagala, nato pa v drugem krogu izgubila in se ji ni uspelo uvrstiti v glavni turnir. Tina bo od 24.8.2015 nastopala na turnirju s nagradnim skladom 10.000$ v Kopru. Za nastop v glavnem turnirju je kot mladinska državna prvakinja prejela posebno povabilo selektorja reprezentance.

 

Na mednarodnem mladinskem ITF turnirju v Domžalah je v kvalifikaciji nastopil Mark Mesarič. Mark je odigral odlično in v drugem krogu dal pravo lekcijo hrvatu Mateu Bubalo in ga premagal 61 61. V zadnjem krogu pa se je pomeril z nemcem Fabianom Knuettelom, ki je za zmago nad Markom potreboval 3 nize. Mark mu je v 2.nizu celo zavezal »kravato«, saj ga je prepričljivo dobil s 60, v tretjem, odločilnem nizu pa je več izkušenj pokazal nasprotnik in dosegel končno zmago. Vsekakor pa je to obetaven začetek na turnirjih v starejši kategoriji do 18 let.

 

Odlično pa so nastopili naši najmlajši aduti na teniškem festivalu v Portorožu,na turnirjih do 10 in do 11 let, saj so osvojili cel kup pokalov. V kategoriji do 11 let sta šli obe zmagi v Tenis klub AS Litija. Pri dečki je slavil Bor Artnak, pri deklicah pa Rina Grošelj. V konkurenci do 10 let pa smo osvojili dve drugi mesti in sicer je znova držala pokal v svojih rokah Rina Grošelj , pri fantih pa je drugo mesto osvojil Jaka Tomažin.

 

Na turnirju do 14 let v Portorožu je znova odlično nastopila Pia Poglajen. Pia je nastopila v glavnem turnirju in je v prvem krogu premagala mariborčanko Zalo Ano Volk s 63 64 in se uvrstila med 16 najboljših. Preboj v četrtfinale ji je preprečila 8.nosilka Stefanovič Lana iz Velenja, ki je bila boljša s 75 61.