Tekmovalni tenis

Vrnitev Pogačnika

nastja13Odlično je na turnirju z nagradnim skladom 25.000$ v Švici nastopila Nastja Kolar, ki je klonila šele v finalu. Kljub 2. mestu je Nastja po WTA lestvici zdrsnila iz 225. na 243.mesto, saj finale ni bil zadosti za ubranitev lanskoletne zmage s Švedske. Nastja Kolar, ki je pred mesecem dni obnovila sodelovanje s trenerjem iz mladinskih časov, Matjažem Pogačnikom, kljub temu ostaja optimistična in njen cilj še vedno ostaja top 150 do konca leta.

Z velikimi koraki po stopinjah najboljših koraka 11-letni Bor Artnak. Na turnirju do 12 let v Mariboru je suvereno opravil s skoraj vso konkurenco, med drugim premagal tudi 1. nosilca turnirja in se prebil vse do finala, kjer pa mu je malo zmanjkalo. Osvojeno drugo mesto do 12 let ( Bor lahko nastopa še v kategoriji do 11 let ) je odličen uspeh in da to ni bilo zgolj naključje, je Bor dokazal že teden dni kasneje, ko se je na svojem prvem mednarodnem turnirju Tennis Europe do 12 let na Otočcu, prebil vse do četrtfinala in je bil drugi najvišje uvrščeni slovenski tekmovalec. Bor je za nastop v glavnem turnirju prejel posebno povabilo selektorja in je dodelitev povsem upravičil. Bravo Bor !

 

Na Begantovem memorilau v Mariboru je v kvalifikacijskih Round Robbin dvobojih odločno nastopila tudi Rina Grošelj, ki se je suvereno uvrstila v A finale, a je nato v 1.krogu glavnega turnirja izgubila. Vendar ima Rina v tej kategoriji še ogromno časa, saj je še dve leti mlajša in lahko nastopa še v kategoriji do 10 let.

 

Na dveh mednarodnih turnirjih Tennis Europe 16 je nastopil Mark Mesarič. Na Lošinju je bil direktno v glavnem turnirju, a je v prvem krogu po hudi borbi izgubil v tretjem nizu. V Čakovcu je bila konkurenca še močnejša, pa je moral najprej v kvalifikacije, ki pa jih je opravil odlično, so mu pa žal vzele nekoliko preveč moči, da bi takšen tempo lahko nadaljeval tudi v glavnem turnirju. Vsekakor si nabira s tem zelo bogate izkušnje in spoznava konkurenco v tujini, saj ga naslednje leto čakajo nastopi za mladinsko ITF lestvico.

 

Tina Godec je nadaljuje z odličnimi nastopi. Potem, ko je postala državna prvakinja do 18 let, je Tina odlično nastopila tudi na Državnem članskem prvenstvu in osvojila 3. Mesto posamezno ter naslov državne podprvakinje v dvojicah. V svoji kategoriji, to je do 18 let, pa je v Rogaški samo potrdilo svojo dominanco in znova zmagala turnir. V finalu je premagala Nino Kolar iz Maribora 64 63. Bravo Tina ! Tina bo v avgustu nastopila na mednarodnem turnirju do 18 let za ITF lestvico v Stobreču pri Splitu, potem pa jo čaka še nastopa na turnirju z nagradnim skladom 10.000$ v Kopru, kjer bo nastopila s posebnim povabilom, ki jih ga kot državni prvakinji do 18 let podeljuje Teniška zveza Slovenije.

 

Na Odprtem prvenstvu Zala Open do 16 let v Ljubljani je znova odlično nastopil petnajstletni Tom Ašič, ki se je uvrstil v četrtfinale. Zaradi poškodbe hrbta je moral v prvem krogu predati svoj dvoboj Mark Mesarič in to potem, ko je zmagal v prvem nizu s 75.