Tekmovalni tenis

Asovci nizali uspehe na turnirjih v mesecu juliju

AtpSvoj največji karierni rezultat je dosegel Nik Razboršek, ki je z odličnimi igrami preko kvalifikacij prišel do zmage na turnirju z nagradnim skladom 15.000$, ki se je igral v Italiji. V finalu je bil Nik z rezultatom 6:1 in 6:0 boljši od Iva Kleca. S tem rezultatom pa je Nik trenutno uvrščen na 714. mesto svetovne teniške lestvice ATP. Nik bo v mesecu juliju zaigral tudi za reprezentanco v Davisovem pokalu proti Izraelu.

 

Nastja Kolar je v Švici nastopala na 25.000$ turniju in prišla vse do finala – med drugim je v četrtfinalu ugnala tudi Tadejo Majerič – v finalu pa je izgubila proti čehinji Martinckovi. Sedaj pa bo poskusila na močnejših WTA turnirjih v Bukarešti ter Badgestainu.

 

V konkurenci deklet do 18 let pa je zopet z vso konkurenco pometla Tina Godec, ki je bila na turnirju v Rogaški Slatini tudi prva nosilka. V finalu je bila z rezultatom 6:4 in 6:3 boljša od Kolar Nine.

 

Odlično pa je v Mariboru nastopal tudi mladi up litijskega tenisa Bor Artnak, ki je na poti do finala premagoval večinoma višje rangirane igralce. V finalu pa je izgubil proti Premzel Majem.