Tekmovalni tenis

Janez Semrajc se je maščeval za Nika Razborška in Blaža Bizjaka ter osvojil turnir

Nik Razboršek in Blaž Bizjak nastopata te dni v Umagu, na profesionalnih turnirjih, ki štejejo za ATP teniško lestvico. Na prvem turnirju je Blaž Bizjak nastopil v kvalifikacijah, Nik Razboršek pa v glavnem turnirju.

Blaž Bizjak je zmagal v uvodnih dveh krogih in sicer je v 1.kolu premagal ukrajinca Belotserkovskyga Kirilla 60 60, v 2.kolu rusa Makskimyka Maksima 75 75, v zadnjem kolu kvalifikacij pa je nesrečno, po hudi borbi izgubil- premagal ga je hrvat Zaninovič Luka 36 75 64. Naj povemo še to, da se je Zaninovič nato v glavnem turnirju uvrstil v polfinale, kjer ga je nato za Blaža maščeval slovenski igralec Janez Semrajc. Ta tekma je lahko za Blaža kljub porazu dodatna spodbuda in dokaz, da se lahko enakovredno kosa tudi z igralci, ki nastopajo v glavnem turnirju.

V glavnem turnirju je bil direktno uvrščen Nik Razboršek, ki je v zadnjem času igral zelo dobro. Na prvem turnirju v Umagu je v 1.kolu premagal italijana Collela Alessandra 64 36 61, nato pa v 2.kolu izgubil s hrvatom Raspudić Patrikom, ki je Nika ugnal v tretjem nizu. Končni rezultat tekme je bil 46 64 64. No, in tudi ta poraz je maščeval Janez Semrajc, ki je Raspudića nato premagal v četrtfinalu. In Janez Semrajc je bil povsem zasluženo tudi končni zmagovalec tega turnirja in zato vse čestitke tudi s strani Tenis kluba AS Litija – bravo Janez !

Blaž Bizjak nadaljuje z nastopi na drugem turnirju, ki je prav tako v Umagu. V 1.kolu kvalifikacij je premagal hrvata Divković Ivana 61 62, v drugem mu je švicar Hauser Jens pri rezultatu 76 30 v korist Blaža tekmo predal, v zadnjem krogu kvalifikacij pa se bo pomeril s še enim slovencem in sicer Mlakar Mihom. Upamo, da Blažu tokrat uspe uvrstitev v glavni turnir.