Tekmovalni tenis

Nik Razboršek Slovenijo popeljal so zmage nad Turčijo

davis cupDogajanje v Portorožu je bilo sila napeto in selektor slovenske reprezentance Miha Mlakar se je odločil, da odločilno tekmo odigra najmlajši član reprezentance Nik Razboršek. Borbeni Nik je v prvem setu sicer zaostajal a na koncu slavil z rezultatom 7:5. V drugem nizu je Nik popolnoma nadigral 308 mest višje postavljenega turškega igralca Altuga Celikbileka. Tako je z zmago 7:5 in 6:3 priigral odločilno tretjo točko za Slovenijo in nam zagotovil obstanek v drugi evroafriški skupini.

Bravo NIK in čestitke celotni DAVIS CUP ekipi!

 

Nova turnirska zmaga za Ašiča v članski kategoriji

TZSTom Ašič Kovač je zmagal na ČLANSKEM turnirju v Mariboru. V finalu je bil z rezultatom 7:5 in 6:4 boljši od Komac Roka. Tom igra v letošnjem letu odlično, saj je doslej v članski in konkurenci do 18 let osvojil dva turnija ter bil še dvakrat finalist in enkrat polfinalist.

Nastja Kolar zmagovalka 15.000 $ ITF turnirja v Egiptu

itfNastja Kolar je v egiptovskem Sharm El Sheiku dosegla izvrsten uspeh – osvojila je turnir z nagradnim skladom 15.000 $. Nastja na celem turnirju ni izgubila niti niza in se je za svoj prvi naslov v letu 2018 v finalu borila z nepostavljeno Tajko Bunyawi THAMCHAIWAT (WTA 534), ki je sicer odlična mlada igralka, saj je bila na 35. mestu mladinske svetovne teniške lestvice. Nastja je bila prepričljivo boljša in je slavila z rezultatom 6 -2 6-4.

Tom Ašič Kovač slavil na Odprtem prvenstvu do 18 let v Ljubljani

Ponovno je odlično igral prikazal Tom Ašič Kovač, ki je na turnirju v Ljubljani nastopil kot prvi nosilec. Tom se je v finale uvrstil brez izgubljenega niza. V finalu je ugnal ljubljančana Oblak Gašperja z rezultatom 4:6 6:2 6:3.

Preberite več: Tom Ašič Kovač slavil na Odprtem prvenstvu do 18 let v Ljubljani

Mark Mesarič dobil članski turnir v Mariboru

Mark je v Mariboru nastopil kot sedmi nosilec in je iz kroga v krog prikazoval boljšo igro. Na svoji poti do finala je ugnal Kegl Marinota, Peruš Miho ter Kovačič Tinota. V finalu je prekrižal lopar z neugodnim Velički Mihom ter slavil z rezultatom 1:6 6:1 6:2 in tako osvojil svoj prvi turnir v članski karieri.

Preberite več: Mark Mesarič dobil članski turnir v Mariboru

Tom Ašič Kovač osvojil OP 18 v Mariboru

V Mariboru se je končalo OP v starostni kategoriji do 18 let za fante. Druge zmage v karieri na turnirjih Tenis Slovenije in prve v konkurenci do 18 let se je veselil 1. nosilec mariborskega turnirja, sicer pa 5. igralec lestvice TS do 18 let, Tom AŠIČ KOVAČ (As Litja), ki je v izenačenem obračunu s 3-6 6-4 6-4 premagal 2. nosilca, domačina Miho PERUŠA. Oba igralca sta nato nastopila še enkrat, in se v finalu konkurence dvojic pomerila s parom Dan TROŠT SLPANIK in Jošt PLESTENJAK ter zmagala z rezultatom 75 64.

tom19

Pia Poglajen v polfinalu

Pia Poglajen, ki je nedavno zmagala turnir za dekleta do 16 let v Krškem, je odlično nastopila tudi v konkurenci pri dekletih do 18 let v Domžalah, kjer se je uvrstila v polfinale in osvojila pokal za 3.mesto. Zelo uspešno je nastopila tudi Laura Cerovšek, ki se je uvrstila v četrtfinale. Čestitamo !

Bor Artnak dvakratni zmagovalec na mednarodnem turnirju Tennis Europe v Podgorici

Izjemen rezultat je dosegel Bor Artnak na mednarodnem turnirju Tennis Europe do 14 let v Podogorici, saj je kar dvakrat stal na najvišji stopnički. Bor je zmagal tako posamezno, kot v konkurenci dvojic! V polfinalu je s 75 64 premagal 2. nosilca, igralca iz Črne Gore, Petra Jovanoviča, v finalu pa s 75 63 hrvaškega tekmovalca Noa Vukadina. Čestitamo!

Preberite več: Bor Artnak dvakratni zmagovalec na mednarodnem turnirju Tennis Europe v Podgorici

Jaka Tomažin osvojil dva turnirja zapored

V zelo dobri formi je očitno Jaka Tomažin, saj je osvojil kar dva turnirja TZS do 12 let. Najprej je slavil v Mariboru, na tradicionalnem Fredijevem memorialu, nato pa ugnal vso konkurenco tudi v Portorožu in tako dvakrat zaporedoma odnesel domov pokal za 1. mesto. Čestitamo!

Preberite več: Jaka Tomažin osvojil dva turnirja zapored

Rina Grošelj druga v Mariboru

Na tradicionalnem teniškem turnirju do 12 let, Fredijevem memorialu, je Rina Grošelj osvojila odlično 2. mesto. Čestitamo!

Preberite več: Rina Grošelj druga v Mariboru