Tekmovalni tenis

Teniške počitnice na Asu 2020

Vesele teniške počitnice na Asu se bodo odvijale tudi v letošnji sezoni in sicer od 6.7.2020 – 10.7.2020 vsak dan od 8.00 do 15.30 ure.

 

Več informacij in možnosti spletne prijave na:   www.kamp.as-litija.si

 

Se vidimo na teniškem kampu 2020!

 

 

Sprejem državnih prvakov

Sezono 2020 so igralci teniškega kluba AS LITIJA začeli odlično. BOR ARTNAK je postal državni prvak posamezno ter v igri dvojic do 16 let. ŽIGA ŠEŠKO je postal državni prvak posamezno in drugi v dvojicah do 12 let. Tina Kristina Godec in Pia Poglajen, pa sta osvojili drugo mesto na članskem državnem prvenstvu. Še enkrat BRAVO naši Asovci!!!

 

Sprejem naših državnih prvakov smo organizirali v ponedeljek, 13.1.2015 in povabili tudi župana občine Litija G. Francija Rokavca, župana občine Šmartno pri Litiji G. Rajka Meserka ter poslanca G. Borisa Doblekarja in sponzorje našega kluba. Zelo smo veseli, da so se sprejema vsi z veseljem udeležili. Skupaj smo nazdravili na rezultate naših igralcev in jim zaželeli veliko uspehov tudi v prihodnje.

Bor Artnak zastopal Slovenijo na WINTER CUP-u 2019

Bor Artnak je barve Slovenije zastopal v ekipi skupaj z Galem Emeršičem Potočnikom in Aljažom Jeranom. V prvem krogu so morali priznati premoč Nemcem, nato so premagali Madžare. V tekmi za peto mesto pa so bili z 2-1 boljši od vrstnikov iz Hrvaške. Bor je zabeležil kar dve zmagi.

Preberite več: Bor Artnak zastopal Slovenijo na WINTER CUP-u 2019

Žiga Šeško zmagal na odprtem prvenstvu do 12 let v Ljubljani

TZSV Ljubljani se je v tem vikendu na TA Breskvar odvijal finalni A turnir v kategoriji do 12 let. Žiga Šeško, ki trenutno zaseda 5. mesto na lestvici TZS je v finalu premagal Luka Petroviča z rezultatom 7:5 in 6:0. Za Žigo je to prva turnirska zmaga v kategoriji do 12 let.

Preberite več: Žiga Šeško zmagal na odprtem prvenstvu do 12 let v Ljubljani

Taja Juvan in Maruša Vodišek odlično nastopali na tekmovanjih za najmlajše

TZSTa vikend se je v našem klubu odvijalo tekmovanje za najmlajše in sicer v kategoriji MIDI-tenisa ter tenisa do 10 let. Vse nastopajoče je pogostilo podjetje DON DON, d. o. o. s slastnimi krofi. Barve domačega kluba sta odlično zastopali Taja Juvan ter Maruša Vodišek. Taja je osvojila 3. mesto v kategoriji MIDI-tenisa in 2. mesto v tenisu do 10 let. Maruša Vodišek pa je zmagala v tolažilnem tekmovanju do 10 let.

Bor Artnak zmagovalec OP do 16 let v Litiji

TZSNa naših igriščih se je v zadnjih dneh leta 2018 odvijal turnir za dečke do 16 let. Za veselje v klubu je poskrbel Bor Artnak, ki je premagal vso konkurenco in se tako veselil prvega naslova v tej starostni kategoriji. Bor je na turnirju izgubil le en niz – in sicer v polfinalu proti Mariborčanu Maju Premzlu.

Preberite več: Bor Artnak zmagovalec OP do 16 let v Litiji

Bor Artnak Petrolov up leta 2018

TZSV Ljubljani, v City teatru je potekala letošnja prireditev Teniške Zveze Slovenije, kjer so podelili nagrade najboljšim igralcem v sezoni 2018. Barva našega kluba sta na prireditvi zastopala Nik Razboršek in Bor Artnak. Bor Artnak je prejel nagrado za prvo mesto na lestvici do 14 let in postal PETROLOV UP LETA 2018 in prejel tudi denarni bon v višini 500 EUR iz rok predsednika uprave Petrola Tomaža Berločnika.

Preberite več: Bor Artnak Petrolov up leta 2018

OP za člane in članice

TZSV Mengšu se je v tem vikendu odvijal OP za člane in članice. Nastopili so štirje ASOVCI: Tom Ašič Kovač, Mark Mesarič, Luka Vodnik in Tina Kristina Godec. Tina je na turnirju nastopila kot prva nosilka in se pričakovano uvrstila v finale, kjer pa je izgubila proti Pii Lovrič z rezultatom 6:1 in 7:5.

Preberite več: OP za člane in članice

Nik odlično nadaljuje v Turčiji, Nastja v polfinalu 25.000$ turnirja v Indiji

AtpTudi ta teden Nik odlično nastopa v Turčiji na 15.000$ turniju v Antaliyi, kjer je postavljen kot 6 nosilec. Nik se je po dveh zmagal že uvrstil v četrfinale, kjer ga jutri čaka Kazahstanec Klim Ivanov - ki na turnirju nastopa s povabilom organizatorja za glavni turnir.

Preberite več: Nik odlično nadaljuje v Turčiji, Nastja v polfinalu 25.000$ turnirja v Indiji

Bor Artnak na 18.mestu Tennis Europe lestvice do 14. let

Bor Artnak se je po zmagi na turnirju 1. ranga na Gran Canarii zavihtel med top 20 najboljših igralcev do 14 let v Evropi. Bor je tudi najvišje uvrščen Slovenec na mednarodni lestvici do 14 let. Z rezultati, ki jih je dosegel v tem letu pa je Bor izpolnil tudi kriterije Olimpijskega komiteja Slovenije in je v oktobru dobil status OKS kategoriziranega športnika. Bor bo v decembru nastopil tudi na neuradnem svetovnem teniškem prvenstvu ORANGU BOWL na FLORIDI.

Preberite več: Bor Artnak na 18.mestu Tennis Europe lestvice do 14. let