Tekmovalni tenis

Bor Artnak Petrolov up leta 2018

TZSV Ljubljani, v City teatru je potekala letošnja prireditev Teniške Zveze Slovenije, kjer so podelili nagrade najboljšim igralcem v sezoni 2018. Barva našega kluba sta na prireditvi zastopala Nik Razboršek in Bor Artnak. Bor Artnak je prejel nagrado za prvo mesto na lestvici do 14 let in postal PETROLOV UP LETA 2018 in prejel tudi denarni bon v višini 500 EUR iz rok predsednika uprave Petrola Tomaža Berločnika.

Preberite več: Bor Artnak Petrolov up leta 2018

OP za člane in članice

TZSV Mengšu se je v tem vikendu odvijal OP za člane in članice. Nastopili so štirje ASOVCI: Tom Ašič Kovač, Mark Mesarič, Luka Vodnik in Tina Kristina Godec. Tina je na turnirju nastopila kot prva nosilka in se pričakovano uvrstila v finale, kjer pa je izgubila proti Pii Lovrič z rezultatom 6:1 in 7:5.

Preberite več: OP za člane in članice

Nik odlično nadaljuje v Turčiji, Nastja v polfinalu 25.000$ turnirja v Indiji

AtpTudi ta teden Nik odlično nastopa v Turčiji na 15.000$ turniju v Antaliyi, kjer je postavljen kot 6 nosilec. Nik se je po dveh zmagal že uvrstil v četrfinale, kjer ga jutri čaka Kazahstanec Klim Ivanov - ki na turnirju nastopa s povabilom organizatorja za glavni turnir.

Preberite več: Nik odlično nadaljuje v Turčiji, Nastja v polfinalu 25.000$ turnirja v Indiji

Bor Artnak na 18.mestu Tennis Europe lestvice do 14. let

Bor Artnak se je po zmagi na turnirju 1. ranga na Gran Canarii zavihtel med top 20 najboljših igralcev do 14 let v Evropi. Bor je tudi najvišje uvrščen Slovenec na mednarodni lestvici do 14 let. Z rezultati, ki jih je dosegel v tem letu pa je Bor izpolnil tudi kriterije Olimpijskega komiteja Slovenije in je v oktobru dobil status OKS kategoriziranega športnika. Bor bo v decembru nastopil tudi na neuradnem svetovnem teniškem prvenstvu ORANGU BOWL na FLORIDI.

Preberite več: Bor Artnak na 18.mestu Tennis Europe lestvice do 14. let

Nik Razboršek osvojil Futures v Turčiji

AtpNik Razboršek je slavil že na tretjem Futures (15.000$) turnirju v letošnji sezoni in petem v karieri. Nik je na turnirju nastopal res suvereno in zanesljivo, saj je turnir osvojil brez izgubljena niza.

Preberite več: Nik Razboršek osvojil Futures v Turčiji

Nastja Kolar osvojila 15.000$ turnir v Sharm El Sheiku

wtaNastja Kolar, ki trenutno zaseda 362. mesto na lestvici WTA je osvojila turnir z nagradnim skladom 15.000$ v egiptovskem Sharm El Sheiku. V današnjem finalu ji je 18-letna nasprotnica Rusinja Anastasia Sukhotina v vsega 44 minutah igre vzela le dve igre. Nastja je v letošnji sezoni v Sharm El Sheiku slavila že tretjič.

Preberite več: Nastja Kolar osvojila 15.000$ turnir v Sharm El Sheiku

Zmaga in finale za Nika Razborška na Nizozemskem

Nik se je udeležil dveh FUTURES turnirjev na Nizozemskem. Na prvem turnirju v Rotterdamu je izgubil finalni dvoboj s 6-4 7-6 proti prvemu nosilcu Francozu Manuelu Guinardu. Prav do konca, torej do velike zmage pa je šel Nik Razboršek že takoj na naslednjem turnirju v Harenu, kjer smo v finalu spremljali slovenski finalni obračun med 24-letnim Nikom in štiri leta starejšim Ljubljančanom Tomom Kočevarjem Dešmanom. Boljši je bil Nik, ki je po dveh urah in pol igre slavil s 7-6 ter 6-4. Nik je z odličnima rezultatoma pridobil kar 156 mest in je trenutno na ATP lestvici uvrščen najvišje v karieri in sicer na 515. mesto.Davis cup April 04

Bor Artnak zmagovalec turnirja 1. RANGA v Barceloni

tennis europeBor Artnak se je na mladinskem turnirju Tennis Europe prvega ranga v Barceloni zavihtel na zmagovalno stopničko in s tem dosegel uspeh kariere. Veliki met mu je uspel že v polfinalu, kjer je s 6-4 7-5 premagal prvega nosilca turnirja, Poljaka Olafa Pieczkowskega, trenutno šestega igralca Evrope v kategoriji do 14 let. V finalu pa je premagal tretjega nosilca turnirja Slovaka Petra Benjamina Privaro, 27. igralca lestvice TE do 14 let.

 

Zmagoviti niz je Bor nadaljeval prav tako na turnirju Tennis Europe, ki se je tokrat odvijal na domačih tleh v Portorožu. Bor je na turnirju nastopil kot prvi nosilec in je vlogo favorita brez težav potrdil in tako osvojil še svoj drugi Tennis Europe turnir zapored.

Artnak Bor dvakrat slavil v Tirani

Bor Artnak je nastopil na dveh mednarodnih turnirjih do 14 let v Tirani. Bor je na turnirju nastopal kot prvi nosilec in svojo nalogo je več kot odlično opravil. Svoje nasprotnike je suvereno premagoval in na obeh turnirjih izgubil le en niz. Na prvem turnirju je Bor zabeležil dvojno zmago, saj je slavil tudi v igri dvojic. Turnirske zmage v Albaniji pa bodo Boru prinesle tudi velik skok na evropski lestvici do 14 let, saj bo sedaj na 21 mestu.

 

Nik Razboršek Slovenijo popeljal so zmage nad Turčijo

davis cupDogajanje v Portorožu je bilo sila napeto in selektor slovenske reprezentance Miha Mlakar se je odločil, da odločilno tekmo odigra najmlajši član reprezentance Nik Razboršek. Borbeni Nik je v prvem setu sicer zaostajal a na koncu slavil z rezultatom 7:5. V drugem nizu je Nik popolnoma nadigral 308 mest višje postavljenega turškega igralca Altuga Celikbileka. Tako je z zmago 7:5 in 6:3 priigral odločilno tretjo točko za Slovenijo in nam zagotovil obstanek v drugi evroafriški skupini.

Bravo NIK in čestitke celotni DAVIS CUP ekipi!