Rekreativni tenis

Rezultati 9.kolo

zimska ligaUranič Denis je po krajšem premoru začel z igranjem v ligi. V njegovi prvi tekmi je suvereno z rezultatom 9:2 premagal Sili Edija. Smrkolj Damjan in Vidic Darko sta po težki tekmi oba premagala Kokalj Igorja. Sobotno jutro je z zmago začel Božjak Izidor, ki je bil boljši od Zapotnik Gorana z rezultatom 9:4. Ašič Alojz je dosegel novo zmago proti Kogovšek Boštjanu. Rezultat 9:7. Odlično in suvereno igro je prikazal tudi Savšek Janez, ki je novincu v prvi ligi Klopčič Mateju » zavezal kravato«. V tem vikendu sta zmagala še Simič Dejan in Južnik Božo.

Preberite več: Rezultati 9.kolo

Rezultati 8.kolo

zimska ligaV prvi ligi ni prišlo do večjih presenečenj. Đukič Sašo je po napeti tekmi z rezultatom 9:7 ugnal Sili Edija. Ašič Alojz je bil boljši od Kokalj Igorja, Simič Dejan pa od Kogovšek Boštjana. Zmago proti Ahčin Alešu je dosegel tudi Savšek Janez. Begič Jasmin je premagal Sili Edija z rezultatom 9:3.

Preberite več: Rezultati 8.kolo

Napet začetek v letu 2020

zimska ligaV prvi ligi se je leto 2020 začelo z zelo napetimi in izenačenimi tekmami. Kar tri tekme so se namreč zaključile po podaljšani igri. Vidic Darko je mogoče celo malo presenetljivo ugnal Simič Dejana. Zelo blizu presenečenja in tudi žogico za zmago pa je imel Južnik Božo proti favoriziranem Kovačič Tilnu – na koncu mu je malo zmanjkalo in slavil je slednji. Dve tekmi in dve zmagi je vknjižil Kokalj Igor. Odlično igro je v svoji prvi tekmi prikazal tudi Savšek Janez, ki je z rezultatom 9:3 premagal Smrkolj Alojza. Optimistično se je uro kasneje podal še v boj z Ašič Alojzem. Nekaj časa mu je kazalo zelo dobro, a je rutinirani Ašič tekmo pripeljal v tie-break v katerem je bil z rezultatom 7-4 boljši od vidno utrujenega Savška.

Preberite več: Napet začetek v letu 2020

Zadnji vikend v letu 2019

zimska ligaV prvi ligi je bil Simič Dejan boljši od Božjak Izidorja. Rezultat 9:4. Kokalj Igor pa je z rezultatom 9:3 ugnal Južnik Božota.

 

Več tekem je bilo odigranih v drugi ligi. Rovšek Damijan je premagal Torkar Andreja, Končar Marjan pa je bil boljši od Špehar Andreja. Kozlevčar Bojan je premagal Mittoni Tadeja z rezultatom 9 proti 7. Torkar Andrej je po težki tekmi ugnal Tič Boštjana, Drnovšek Aco pa je presenetil rutiniranega Rozina Srčka. Podaljšana igra je določila zmagovalca v tekmi med Koprivnikar Matjažem ter Bukovec Boštjanom. Z rezultatom 7:4 v je slavil Koprivnikar.

Preberite več: Zadnji vikend v letu 2019

Božični turnir 2019

Letos je na tradicionalnem božičnem »šampanjec« turnirju nastopilo preko 40 igralcev in igralk. Boji so bili zelo zanimivi, napeti in izenačeni že v predtekmovanju. Tako se vse do zadnjih tekem predtekmovanja ni vedelo, kdo se bo uvrstil v nadaljevanje tekmovanja in boj za najvišja mesta. Skozi celoten program je za odlične glasbene vložke in poskrbel Tomo Jurak – tako, da so se igralci poleg igranja tenisa lahko tudi naplesali.

Preberite več: Božični turnir 2019

Odličen začetek Smrkolja

zimska ligaV prvi ligi je največje presenečenje pripravil Smrkolj Damjan, ki je premagal Kovačič Tilna z rezultatom 9 proti 5. Zgleda, da so Damjanu priprave na Tajskem dobro dele, saj se je nazaj v domovino vrnil v vrhunski fizični in psihični formi. Južnik Božo je bil boljši od Kovačič Jerneja. Ahčin Aleš se je zelo dobro upiral Ašič Alojzu, a več kot pet iger mu ni uspelo iztržiti. Simič Dejan je bil z rezultatom 9: 6 boljši od Smrkolj Alojza, vendar mu je veselje po tekmi pokvarila poškodba noge. Begič Jasmin je bil boljši od Klopčič Mateja.

Preberite več: Odličen začetek Smrkolja

Zimska liga 2019/2020 že v polnem štartu

zimska ligaV prvi ligi sta v tem vikendu po dve tekmi odigrala Južnik Božo ter Savšek Janez. Savšek Janez je v izgubil vsega tri igre – boljši je bil od Božjak Izidorja ter Kovačič Jerneja. Južnik Božo pa je dosegel polovični uspeh. Z rezultatom 9:7 je bil boljši od Kogovšek Boštjana, v tekmi z Ašič Alojzem pa mu je uspelo dobiti štiri igre. Simič Dejan je bil boljši od Ahčin Aleša. Zelo napeta je bila tekma med Begič Jasminom ter Smrkolj Alojzem – boljši je bil slednji z rezultatom 9:7. Smrkolj je z lepo zmago kar malce presenetil, saj je bil Begič pred sezono en glavnih favoritov za najvišja mesta. Očitno bo velika gneča za prva mesta.

Preberite več: Zimska liga 2019/2020 že v polnem štartu

Prvi ligaški vikend v sezoni 2019/2020

zimska ligaPo poletnem premoru se je zopet začela Zimska teniška liga AS. Letos tekmovanje poteka v treh ligah. Izpostaviti pa je potrebno novost in sicer LIGO DVOJIC, ki zaenkrat po prijavljenih parih kaže na zelo zanimivo popestritev.

Preberite več: Prvi ligaški vikend v sezoni 2019/2020

Uranič brez konkurence, Savšek preprečil zasavski finale

V soboto, 09.11.2019 je na igriščih Tenis kluba As Litija potekal Otvoritveni turnir Zimske teniške lige. Pogled na listo prijavljenih je napovedoval izjemne in izenačene tekme. Po težkih predtekmovalnih skupinah in četrtfinalnih izločilnih bojih so se v polfinale uvrstili kar trije Zasavci. Da ne gre za naključje, vemo vsi, saj Branko Guna, Denis Uranič in Alojz Ašič že nekaj let krojijo sam vrh lokalnega in tudi državnega rekreativnega tenisa. V prvem polfinalu je Uranič prepričljivo opravil z Guno.

Preberite več: Uranič brez konkurence, Savšek preprečil zasavski finale

Prijave v ligo in uvodni turnir

zimska ligaPrijave v ligo posameznikov in tudi v ligo dvojic se podaljšajo do nedelje, 03.11.2019. Uvodni turnir posameznikov bo organiziran v soboto, 09.11.2019. Vljudno vabljeni, da se že sedaj prijavite na mail naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. ali pa na telefonsko številko 041-316-136. Začetek lige bo teden kasneje, 16-17.11.2019. V ligo posameznikov so se prijavili že skoraj vsi lanskoletni tekmovalci in tudi nekaj nadobudnih novih ligašev. Presenečajo pa predvsem pari prijavljeni v ligo fiksnih dvojic. Glede na trenutni seznam se obetajo spektakularni dvoboji in skoraj nemogoče je vnaprej napovedati končnega prvaka. Komaj čakamo, da se tekmovanje začne!