Rekreativni tenis

V TENIS KLUBU AS LITIJA uspešno zaključena zimska teniška liga

zimska ligaPred kratkim se je zaključila Zimska teniška liga za rekreativce. Podobno kot v preteklih letih je zadnji ligaški vikend potekal v prvem tednu maja. Vse končne odločitve za najvišja mesta pa so bile znane že pred tem. Razveseljivo je, da je celotna sezona potekala brez večjih zapletov in predvsem brez resnih poškodb med udeleženci. Ob tej priložnosti bi se radi zahvalili vsem tekmovalcem, ki so preko sezone stopnjevali formo in aktivno sodelovali v ligi.

 

Pokal za najboljšega v prvi ligi se ponovno vrača v roke neuničljivemu Uranič Denisu, ki je prvo mesto osvoji že tretjič v zadnjih štirih sezonah. Denis, ki do zadnjega kroga ni poznal poraza, je ligo osvojil suvereno in s takšno formo lahko tudi v prihodnji sezoni poseže po najvišjih mestih. Drugo mesto je osvojil lanski prvak Ašič Alojz, ki je izgubil le proti Uraniču. Alojz vsako leto izpopolnjuje svojo stabilno igro, a za zmago nad Uraničem, bo moral v prihodnji sezoni nekoliko spremeniti taktični pristop. Damjan Smrkolj je po novem letu začel z dieto, ki je takoj obrodila sadove. Če bo Damjan tudi čez poletje vzdrževal takšno fizično pripravljenost, bo v prihajajoči sezoni zagotovo eden izmed favoritov za osvojitev prvih mest. Konstanto dober je bil tudi Smrkolj Alojz, ki pa mu je poškodba med sezono preprečila boj za res najvišja mesta. Malce presenetljivo je visoko, peto mesto, osvojil Bojan Bric, ki je vse izenačene tekme pripeljal sebi v korist. Med prvo deseterico sta se uvrstila tudi novinca Savšek Janez in Vidic Darko, ki za prihajajočo sezono obljubljata še boljšo formo in več zmag.

 

Drugo ligo je brez praske osvojil Kovačič Tilen, brat Kovačič Gregorja, ki je bil prvak prve lige v sezoni 2013/2014. V celotni sezoni je izgubil le 42 iger, s čimer napoveduje visoka mesta v prihajajoči prvi ligi. Uvrstitev v prvo ligo si je zagotovil tudi Begič Jasmin, ki se že pripravlja nanjo, v njej pa bo s svojo potrpežljivo igro prav gotovo trd nasprotnik. Visoko, tretje mesto je osvojil veteran Rozina Srečo, ki je dokazal, da ima še vedno dovolj znanja in izkušenj za boj proti mlajšim izzivalcem. Med najboljših pet sta se uvrstila še Zupančič Iztok in Kalšek Klemen.

 

Brez poraza je tretjo ligo osvojil Ravnikar Matic, ki bo z agresivno igro tudi v prihodnji sezoni med drugoligaši poskusil osvojiti čim več točk. Visoko sta zaključila tudi Bukovec Zlatko kot drugi in Torkar Andrej, tretji. Uspešno sezono je s četrtim mestom zaključil Bukovec Boštjan, med peterico pa se je uspelo uvrstiti tudi povratniku v ligi, Vidic Klemenu.

 

Četrto ligo je brez poraza in zato na prvem mestu zaključil Klemenčič Simon, ki je v celotni sezoni izgubil le 19 iger. Drugo mesto je osvojil Samo Kaplja, ki je uspešno izkoristil svoje teniške izkušnje. Tretje mesto je dosegel novinec Žižek Miha, četrto pa Kudra Sandi.

 

Poleti bo v TENIS KLUBU AS mogoče trenirati na štirih zunanjih, peščenih igriščih, jeseni pa se bo dogajanje zopet preselilo v dvorano, ko bo ponovno organizirana tradicionalna Zimska teniška liga AS sezone 2018/2019. Se vidimo!