Rekreativni tenis

Prvi tekmovalni vikend sezone 2016 / 2017

zimska ligaKot se spodobi je po prvem odigranem krogu nove sezone, lanski zmagovalec 1. lige Denis Uranič, prinesel nazaj PREHODNI POKAL v skrb TK AS Litija. Ta tako že čaka na zmagovalca v sezoni 2016-2017! Glede na odigrani prvi krog, bodo med največjimi favoriti za končno zmago lanskoletni zmagovalec Denis Uranič, Ašič Alojz, Štrus Dušan ter novinec v prvi ligi »neustrašni« Smrkolj Alojz. Vsi štirje so namreč zabeležili gladke zmage proti svojim nasprotnikom.

Prav tako pa je treba pohvaliti novinca Bric Bojana, ki je s svojo izpiljeno tehniko gladko ugnal Đukič Saša. Bravo Bojan!! Smrkolj Damjan je ugnal Sili Edija, Kokalj Igor pa Simič Dejana, ki bo tako moral priložnost na prve točke v 1. ligi iskati na naslednjih tekmah.

 

V drugi ligi sta dobro začela oba novinca in sicer Kalšek Klemen ter Praznik Marko. Oba sta zabeležila gladke zmage in dokazala, da gresta v boj za 1. ligo v sezoni 2017-2018! Klemna je tribuni spremljala postavna svetlolaska, tako da se je na igrišču res trudil in pokazal svoje najboljše poteze. Že prvi krog pa je soočil večna rivala ter prijatelja Derenčini Roka in Vidic Darka. Dvoboj je dobil slednji z rezultatom 9 proti 6 in bučno proslavil prve drugoligaške točke. Vrtačnik Gregor je prikazal dobro formo na začeteku sezone in premagal Drnovšek Aca, Savšek Janez pa je bil boljši od Kozlevčar Bojana. Pohvaliti pa je potrebno tudi novinca v drugi ligi Tič Boštjana, ki je v prvem krogu z rezultatom 9:7 premagal neugodnega Kogovšek Toneta.

 

V tretji ligi je po daljši odsotnosti v teniški ligi zopet zaigral Klemen Vidic in po podaljšani igri ugnal Orehek Simona. Odlično formo je prikazal tudi Begič Jasmin, ki velja za enega izmed glavnih favoritov tretje lige in Pobregar Milošu »zavezal kravato«. Fritz Zdenko je znova dokazal, da lahko preseneti vsakega – tokrat je bil to Zore Dejan. Zmage so dosegli še Torkar Andrej, Poglajen Andrej ter Lebinger Miha.

 

V četrti ligi je Perišič Milan, ki se je zagnano pripravljal na zimsko ligo celo poletje ugnal Razpotnik Aleša. Obolnar Žiga je bil boljši od Jamšek Janija, Kaplja Samo pa od Tofolini Domna. V ligo se je po poškodbi vrnil tudi Krištof Matej, ki je ugnal Grošelj Dejana. Dvoboj novincev med Omahen Boštjanom ter Bukovec Boštjanom – je z rezultatom 9:4 dobil slednji.

 

V prihajajočih dneh bodo na Asu potekala obnovitvena dela. Menjajo se okna na obeh straneh dvorane z bolj izolativnimi, tako da igralce prosimo za razumevanje. Andrej Poglajen po zamenjavi obljublja vsaj 2° višjo povprečno temperaturo dvorane v zimskem času =)