Rekreativni tenis

Začela se je ligaška sezona 2015-2016

zimska ligaV letošnji zimski ligi As nastopa podobno kot prejšnjih letih skupno preko 90 igralcev. Nastopali bodo v štirih ligah in v ligi 50+.

Prvi novemberski vikend se je odigralo že kar nekaj tekem. V letošnji sezoni sta v prvo ligo napredovala dva litijana in sicer Kokalj Igor ter Pantar Aleš. Napredovanje v prvo ligo, pa si je z lanskim drugim mestom v drugi ligi zaslužil tudi Kovačič Jernej. Kokalj je že v prvem tekmovalnem vikendu dokazal, da si še kako zasluži mesto v elitni ligi, saj je ugnal Bizjak Tomota. Daleč od uspeha pa ni bil niti Pantar, ki je po težki tekmi moral priznati premoč vedno neugodnemu Kaplan Boštjanu z rezultatom 9:7. Ašič Alojz in Novak Primož sta zabeležila suvereni zmagi in dokazala, da se ju poleg Rozman Blaža ne omenja zaman za največja favorita letošnje sezone. Seveda ne smemo pozabiti lanskoletnega zmagovalca Uranič Denisa, ki bo po napovedih tudi letos naskakoval sam vrh lige.

 

V drugi ligi večjih presenečnj ni bilo. Težko zmago je potem, ko je po podaljšani igri premagal novinca v drugi ligi Savšek Janeza vknjižil Bric Bojan. Prav tako pa je podaljšana igra določila zmagovalca v tekmi Detič-Kozlevčar. Na koncu je slavil slednji. Zmago in dve točki za lestvico pa so dosegli tudi Smrkolj Alojz, Kralj Franci, Simič Dejan ter Zapotnik Goran.

 

V tretji ligi sta zmago dosegla novinca Tič Boštjan ter Kokalj Stane, kar dokazuje da sta zasluženo napredovala v višjo ligo. Dobro pripravljenost na novo sezono pa so z zmagami pokazali tudi Hvala Franc, Meterc Boris ter Muzlovič Dušan.

 

V četri ligi pa bi prvi tekmovalni vikend lahko poimenovali tudi ›vikend novincev‹, saj so prav vsi novi člani teniške lige As zabežili zmago. To so Avbelj Igor, Šimunovič Mladen, Ribič Miha ter Rekanovič Nermin.

 

Teniški klub As v letošnji sezoni vsem želi čim več dobrih tekem, predvsem pa zdravo in zabavno sezono!!!