Rekreativni tenis

Zaključni turnir zimske lige 2013/2014, ter uvodni poletne lige As 2014

Ta vikend se je na igriščih teniškega kluba As Litija odvijalo rekreativno tekmovanje za ligaše ter podelitev pokalov najboljšim v zimski sezoni 2013/2014.

Na turnirju se je igral odličen tenis, kar nedvomno dokazuje, kako močna je litijska rekreativna teniška liga. Po rednem delu v 6 skupinah, se je najboljših 16 igralcev uvrstilo v izločilne boje. Največ znanja je pokazal Denis Uranič, ki je tako postal zmagovalec zaključno-otvoritvenega turnirja. Za ta uspeh pa se je moral Denis zelo potruditi. Treba je izpostaviti četrtfinalni dvoboj med Matejem Omahnom in Denisom Uraničem, ki se je po borbeni in dramatični igri po tie-breaku končal v prid slednjega. V polfinale se je malo presenetljivo uvrstil Dejan Simič, ki je četrtfinalu z vrhunsko igro ugnal favoriziranega Blaža Rozmana. Dejan pa je nato moral priznati premoč končnemu zmagovalcu Uraniču. Druga polfinalista sta bila Marjan Končar in Borut Jerič, ki je slavil z rezultatom 6 proti 2. Finale ji bil kar malo filmski, saj je Jerič vodil že z rezultatom 5:0 – a tudi tako velika prednost ni zadostovala za končno zmago. Denisu Uraniču je uspel preobrat in ob bučni podpori Gorana Zapotnika je na koncu slavil z rezultatom 7:5. Bravo Denis za borbenost in končno zmago!!!

 

PREGLED TURNIRJA

 

Med turnirjem je potekala tudi podetitev pokalov najboljšim v zimski ligi As 2013/2014. Največji aplavz je požel prvak prve lige Gregor Kovačič, ki je ligo osvojil brez poraza. Tudi drugi igralci so za naslednje sezono napovedovali podobne uspehe, a pustimo se presenetiti. Zimska sezona je torej za nami, pred nami pa so že priprave na prve tekme v poletni sezoni na peščenih igiriščih.

 

No images found.