Rekreativni tenis

Dogajanje 20. teden (26.03.2014, 27.03.2014)

zimska ligaBoštjan Kaplan še naprej dokazuje, da res spada med prvoligaše. Tokrat je z 9 proti 4 premagal Zdravka Cirarja. Napeta končnica je odločila zmagovalca v tekmi Bizjak - Praznik, po podaljšani igri je slavil Bizjak Tomo.

Dušan Štrus je bil prepričljivo z 9 proti 2 boljši od Boža Južnika. Kovačič Gregor pa je v tekmi, ki bo določala najvišja mesta v prvi ligi z 9 proti 6 ugnal Alojza Ašiča.

 

V drugi ligi je bil vikend uspešen za Rome Primoža, ki je zmagal obe svoji tekmi. V prvi je bil z rezultatom 9:7 boljši od Bojana Brica, v drugi pa z 9:4 od Toneta Kogovška. Sili Edi je z 9 proti 5 premagal Resnik Jožeta. Sever Grega je prikazal več zbranosti v podaljšani igri proti Sašu Đukiču in tako zabeležil novo zmago v letošnji sezoni.

 

Pintarič Peter je bil tokrat polovično uspešen. V prvi tekmi je z rezultatom 1:9 moral priznati premoč Kralj Franciju, v drugi pa je z 9:7 premagal Poglajen Andreja. Rozina Janez je z 9 proti 5 premagal Špehar Andreja, z enakim rezultatom pa je tudi Gregor Vrtačnik premagal Mateja Detiča. Še naprej pa dobro formo dokazuje Kreča Rok, ki je borbenemu Jurjec Juretu prepustil le štiri igre.

 

Po poškodbi se je na igrišča vrnil Erjavec Drago in takoj zabeležil novo zmago. Po napetem boju je z rezultatom 9 proti 7 ugnal Lebinger Miha. Vadlja Miran je v tem vikendu zabeležil dva poraza. V prvi tekmi je bil od njega boljši z 9 proti 5 Nenad Ljubisavljevič, v drugi pa z rezultatom 9 proti 6 Podbregar Miloš. Dve zmagi pa je v tem vikendu zabeležil Nejc Cirar, ki proti koncu tekmovanja vztrajno stopnjuje svojo formo. V prvi tekmi je z rezultatom 9:6 premagal Igorja Potiska, v drugi pa po podaljšani igri Borisa Meterca. Fritz Zdenko je ponovno pokazal svoje vrline tenisa in tokrat Derenčini Roku prepustil le dve igri.

 

V ženski ligi sta tekmo prvega dela tekmovanja odigrali Bizjak Andreja in Kristan Karmen. Rezultat je bil 9:7 v korist slednje. Prav tako so ženske odigrale tudi nekaj tekem razigravanja. Damjana Damiš je bila boljša od Marijane Dobravec in Branke Kogovšek. Zori Ašič Kovač pa je bila zmagovalka v napeti tekmi proti Olgi Vrhovec. Rezultat 9:7.

 

V petek sta tekmo rednega kola odigrala prijatelja Rojšek Luka in Tofolini Domen. Kljub Domnovim obljubam in napovedim o zmagi, je slavil Rojšek z rezultatom 9 proti 5. Vseeno pa je Domen dokazal, da ga ni več za podcenjevati in da je postal pravi mojster tiebreakov. Tako je po podaljšani igri v soboto premagal Aleša Razpotnika, v nedeljo pa suvereno zmago dosegel še proti Janiju Jamšku. Janec Sašo je bil z rezultatom 9 proti 7 boljši od Rojšek Luka. V četrtek je Darko Vidic pokazal svojo borbenost in premagal do takrat še nepremagljivega Mateja Goloba z rezultatom 9:4. Matej pa je niz svojih zmag nadeljeval v nedeljo, ko je premagal Andraža Lazarja in Tomaža Koširja. Prave forme v drugem delu tekmovanja ne najde Boštjan Tič, tokrat je z rezultatom 9 : 6 izgubil od Simona Orehka. Po poškodbi se je vrnil na igrišča Mitja Žibert, ki je moral priznati premoč Dejanu Grošlju. Podaljšana igra je po skoraj dve uri dolgi tekmi določila zmagovalca v tekmi med Darkom Vidicem in Andražem Lazarjem. Več zbranosti je pokazal Vidic in tako zabeležil novo zmago.