Rekreativni tenis

Dogajanje 19. teden (22.03.2014, 23.03.2014)

zimska ligaNovak Primož je v derbiju za najvišja mesta na lestvici prve lige z 9 proti 1 ugnal Ašič Alojza. Primož Novak je bil uspešen tudi v svoji drugi tekmi, kjer je z 9 proti 5 ugnal borbenega Damjana Smrkolja.

Kljub dobremu začetku Blažu Rozmanu več od štirih gemov proti vedno neugodnemu Dušanu Štrušu ni uspelo iztržiti. Vlogo favorita pa je opravičil tudi Gregor Kovačič, ki je Tomu Bizjaku prepustil le eno igro. Rezultat 9 : 1. Vikend ni bil najbolj uspešen za Boža Južnika, ki je izgubil oba svoja dvoboja. V prvem je bil z 9 proti 5 od njega boljši Marko Praznik, v drugem pa z 9 proti 7 Aleš Ahčin. Prav tako svoje poškodbe še ni saniral Rozina Srečo, ki zato ni nudil odpora vedno odlično pripravljenemu Branku Guni.

 

V drugi ligi je zopet dobro igro pokazal Mitja Štrubelj, ki je z 9 proti 5 ugnal Bojana Kozlevčarja. Kogovšek Tone je ta vikend zabeležil polovični uspeh. V prvi tekmi je bil po Taibreaku boljši od Resnik Jožeta, v drugi pa je z 5 proti 9 izgubil z Grego Severjem. Bric Bojan je premagal Bučar Anžeta. Rezultat 9:6. Saša Dukić je z 9 proti 7 premagal Primoža Rometa. Garantini Sergej je ujel svoj ritem v tekmi proti Drnovšek Acu in mu prepustil le eno igro. Prav tako pa je vlogo favorita opravičil Denis Uranič, ki je zabeležil dve zmagi. V prvi tekmi je z 9 proti 2 premagal Jožeta Resnika, v drugi pa z enakim rezultatom Igorja Kokalja.

 

Tudi v tretji ligi so nekateri igralci odigrali po dve tekmi. Tako je bil vikend polovično uspešen za Grego Vrtačnika. V prvi tekmi je z rezultatom 9:4 premagal Petra Pintariča, v drugi pa je po podaljšani igri izgubil proti Andreju Špeharju. Pintarič Peter je izgubil tudi v svojem drugem dvoboju, in sicer proti Jurjec Juretu. Še eno veliko zmago je v letošnji sezoni zabeležil Andrej Poglajen. Premagal je namreč Maria Kelava z rezultatom 9 proti 5. Borbeni Kralj Franci je bil tokrat z rezultatom 9:6 boljši od Damjana Rovška. Novinec v tretji ligi Simon Todorovič je v tem krogu premagal Janeza Rozino z rezultatom 9:6. Ponovno zmago pa je zabeležil Kreča Rok, ki Muzlovič Dušanu več od enega gema ni prepustil.

 

V četrti ligi ni prišlo do večjih presenečenj. Po dveh zabeleženih zmagah v prejšnjem vikendu, je v tem vikendu Dejan Zore zabeležil dva poraza. Prvega proti Zdenku Friztu z 7 proti 9 ter drugega proti Borisu Metercu z 3 proti 9. Hvala Franc je vknjižil še eno zmago, tokrat je bil boljši od Nenada Ljubisavljeviča. Rezultat 9:2. Podaljšana igra je odločila zmagovalca med Rokom Derenčinijem in Nejcem Cirarjem. Zmago je slavil Derenčini. Janez Savšek je v večernem nedeljskem dvoboju z 9 proti 5 ugnal Miho Lebingerja.

 

V ženski ligi je Karmen Vrhovec premagala z 9 proti 2 Branko Kogovšek. Zori Ašič Kovač pa je v razigravanju kravato zavezala Marijani Dobravec.

 

V peti ligi je dva dvoboja odigral Domen Tofolini. V prvem je premagal svojega strica in večnega konkurenta Janija Jamška z 9 proti 3. V drugem pa kljub dobri igri ni nudil nikakršnega odpora proti neugodnemu Andražu Lazarju. Vidic Darko več od dveh iger ni prepustil Grošelj Dejanu v svoji prvi tekmi vikenda. Z rezultatom 9 proti 3 pa je premagal tudi Simona Orehka. Golob Matej ostaja neporažen. Tokrat je z rezultatom 9 proti 4 premagal Boštjana Tiča.

 

Vsi, ki pa že nestrpno čakate poletno sezono in igro na peščenih igriščih obveščamo, da se igrišča že urejajo. Vabimo Vas tudi, da se nam pridružite v naši poletni ligi, ki jo bomo organizirali tudi letos.