Rekreativni tenis

Dogajanje 18. teden (15.03.2014, 16.03.2014)

zimska ligaSončni marčevski vikend (15. In 16. 3) ni prinesel večjih presenečenj.

V prvi ligi so bili odigrani samo trije dvoboji. Ahčin Aleš proti koncu lige stopnjuje svojo formo in je tokrat z 9 proti 4 premagal Marka Praznika. Prav tako presenečenja ni dopustil Grega Kovačič, ki je z 9:4 ugnal vedno neugodnega Dušana Štrusa. Novo zmago in pomembni dve točki je zabeležil Južnik Božo, ki je v podaljšani igri ugnal Tomota Bizjaka.

 

V drugi ligi je Dukić Saša z 9:4 premagal Kokalj Igorja. Saša je tako še naprej kandidat za visoka mesta v drugi ligi, ki bi ga lahko popeljala tudi v prvo ligo. Derbi med Stiplošek Borutom in Štrubelj Mitjo, je dobil slednji. Rezultat 9:6. Drnovšek Aco je ta vikend odigral dva dvoboja. V prvem dvoboju je izgubil proti Rome Primožu z 9:5. Prav tako pa je moral tudi v drugi tekmi premoč priznati Bojanu Kozlevčarju, ki je slavil z 9 proti 7. Podaljšana igra je odločila zmagovalca med Bric Bojanom ter Sili Edijem. Tokrat je bil boljši Bojan, ki je v tiebreaku slavil z 7:1. Garantini Sergej je bil z 9 proti 4 boljši od Izlakar Iztoka. V večernem nedeljskem dvoboju je Grega Sever z 9:5 ugnal Bučar Anžeta.

 

Kelava Mario je zopet slavil v tiebreaku. Tokrat je premagal Dušana Muzloviča. Kralj Franci je z 9:3 premagal Mali Marjana. Novo zmago je zabeležil tudi Sedevčič Beno, tokrat je bil njegova žrtev Damijan Rovšek. Todorovič Simon je prikazal dobro igro, ter brez večjih težav z 9 proti 2 ugnal Petra Pintariča.

 

Ta vikend se je največ tekem odigralo v četrti ligi. Ljubisavljevič Nenad je bil z 9 proti 3 boljši od Kaplja Samota. Zore Dejan je odigral dva dvoboja in bil v obeh uspešen. Zmago z 9:7 je slavil proti Igorju Potisku, Mirana Vadljo pa je ugnal kar z 9 proti 1. Miran Vadlja je izgubil tudi v svojem drugem dvoboju, tokrat je bil z 9:5 boljši Meterc Boris. Prav tako ta vikend nebo v najlepšem spominu ostal Derenčini Roku, ki je dvakrat izgubil z 9 proti 6. Od njega sta bila boljša Miha Lebinger ter Drago Kijevčanin. Borbeni Hvala Franc je z 9 proti 6 premagal Kijevčanin Draga. Prav tako dobro igro še naprej dokazuje Podbregar Miloš, ki je z 9:5 ugnal Zdenka Fritza.

 

V peti ligi so se odigrala še zadnje tekme prvega dela tekmovanja. Košir Tomaž je z 9 proti 6 ugnal Janec Saša. Golob Matej, ki je še neporažen, je bil tokrat z 9 proti 5 boljši od Kokalj Staneta. Drugi del tekmovanja v peti ligi pa sta otvorila Boštjan Tič in Andraž Lazar. Boljši je bil slednji z rezultatom 9:4.

 

Prav tako sta prvo tekmo drugega dela tekmovanja odigrali Olga Vrhovec in Marijana Dobravec. Po pričakovanjih je bila boljša Olga, ki je slavila z 9 proti 1.

 

Vse, ki pa že komaj čakate poletno sezono in dvoboje na peščenih igriščih lahko z veseljem razveselimo, da so se zunanja igrišča že začela pripravljati.