Rekreativni tenis

Dogajanje 8. kolo (04.01.2014, 05.01.2014)

zimska ligaPrvi vikend v novem letu je v zimski teniški ligi AS prinesel precej presenečenj. Kar nekaj favoriziranih igralcev je doživelo boleče poraze.

 

V prvi ligi je Boštjan Kaplan prikazal odlično igro proti Gregorju Kovačiču, vendar pa je bil v drugem delu tekme premalo zbran in Gregor je slavil svojo 7 zaporedno zmago. Rezultat 9:5. V svoji drugi tekmi ta vikend je Boštjan prav tako z rezultatom 9:5 izgubil proti Dušanu Štrusu. Branko Guna je zavezal svojo prvo kravato v letu 2014. Z 9:0 je bil boljši od Marka Praznika. Veselje po tekmi je bilo po pričakovanjih veliko. Primož Novak je rutinirano ugnal Boštjana Kogovška z 9:2. Božo Južnik je bil z 9:6 boljši od Damjana Smrkolja. V napeti tekmi, ki se je skoraj predčasno končala je Marjan Končar premagal Toma Bizjaka z 9:5. Prav tako, kot je pri tenisu pomembna tehnika je potrebno tudi sprotno štetje, da ne prihaja do nesporazumov :)

 

V drugi ligi je dve zmagi dosegel Denis Uranič. Prvo z 9:4 proti Primožu Rometu, drugo pa z 9:1 proti Sergeju Garantiniju. Eno najlepših presenečenj v letošnji sezoni je pripravil Tone Kogovšek, ki je z 9:7 ugnal enega od favoritov druge lige Sašo Đukiča. Bravo Tone. Zmage so dosegli tudi Goran Zapotnik proti Iztoku Izlakarju z 9:4, Edi Sili proti Igorju Kokalju z 9:2, ter Bojan Kozlevčar proti Anžetu Bučarju z 9:7.

 

V tretji ligi je najbolj presenetil Andrej Špehar, ki je z 9:5 ugnal do sedaj neporaženega Matjaža Koprivnikarja. Bolje se je izšlo Roku Kreči, ki je proti Albertu Pavliju dosegel peto zaporedno zmago. Rezultat 9:2. Prvo zmago v sezoni je v dvoboju proti Petru Pintariču z 9:6 dosegel Matej Detič.

 

Očitno pa se z igranjem v četrti ligi nebo zadovoljiv Jan Podobnik, ki je z 9:0 ugnal prijatelja Mateja Krištofa. Zgleda, da je Jan saniral poškodbo in je zopet v krogu najožjih kandidatov za mesta, ki bodo vodila v višjo ligo. Prvi poraz je doživel Franc Hvala, ki je do tekme z Milošem Podbregarjem prikazoval zelo suvereno igro. Zmago si je Miloš priboril v tie-breaku. Prvo zmago v sezoni je dosegel tudi Miha Lebinger, ki je ugnal Nejca Cirarja z 9:6.

 

Pri ženskah je suvereno igro prikazala Andreja Bizjak in slavila z 9:0 proti Alenki Avžner. Točke letos še ni oddala Karmen Kristan. Tokrat je bila z 9:0 boljša od Andreje Meterc. Brez poraza je tudi Damjana Damiš. Tokrat je bila boljša od Olge Vrhovec z 9:2. Kogovšek Branka je slavila proti Marijani Dobravec z 9:4.

 

V peti ligi je dve zaporedni zmagi dosegel Simon Orehek. V prvi je bil z 9:5 boljši od Dejana Grošlja, v drugi pa z 9:2 od Luka Rojška. Presenetljivo je v tie-breaku proti Darku Vidicu slavil Andraž Lazar. Veliko zmago pa je ponovno dosegel Domen Tofolini. V dvoboju z Mitjo Žibertom je slavil v tie-breaku. Očitno je Domen našel pravo formo!