Rekreativni tenis

Rezultati 16.kolo

zimska ligaV prvi ligi se je v tem vikendu odigral derbi za najvišja mesta na lestvici in sicer med Begič Jasminom ter Kovačič Tilnom. Tekmo je z rezultatom 9 proti 4 dobil Begič in tako še povečal možnost za osvojitev enega izmed prvih treh mest na koncu sezone. Kovačič Tilen pa je bil uspešnejši v svojih drugih dvobojih– boljši je bil od Sili Edija ter Smrkolj Alojza. Ašič Alojz je v tem vikendu odigral dve tekmi. Po napeti tekmi je ugnal Đukič Sašo z rezultatom 9:7, boljši pa je bil tudi od Sili Edija. Savšek Janez je premagal Smrkolj Damjana. Rezultat 9:6. Zmage so v tem vikendu vknjižili tudi Južnik Božo, Smrkolj Alojz ter Ahčin Aleš.

Preberite več: Rezultati 16.kolo

Predzadnji februarski vikend

zimska ligaV prvi ligi je v tem vikendu dosegel dve zmagi Savšek Janez, ki je v enem izmed večjih derbijev prve lige ugnal neugodnega Darka Vidica z rezultatom 9:6. V svoji drugi tekmi pa je bil boljši od Kogovšek Boštjana. Rezultat 9:3. Mogoče največje presenečenje tega vikenda je pripravil Smrkolj Alojz, ki je gladko ugnal Ašič Alojza z rezultatom 9:6. Đukič Saša je bil boljši od Kovačič Jerneja, Sili Edi pa je dosegel novo zmago proti Božjak Izidorju. Zopet je odlično igro prikazal tudi Begič Jasmin, ki je bil boljši od Južnik Božota z rezultatom 9 proti 3.

Preberite več: Predzadnji februarski vikend

Prešernov vikend

zimska ligaV tem vikendu je bilo v prvi ligi zaradi poškodb in bolezni odigranih nekaj manj dvobojev. Odlično formo je prikazal Janez Savšek, ki je z rezultatom 9 proti 6 premagal Kovačič Tilna. Savšek pa je bil v tem vikendu boljši še od »stare sablje« Zapotnik Gorana. Zelo napeta tekma, polna vzponov ter padcev se je odvijala tudi med Vidic Darkom ter Smrkolj Damjanom. Zmagal je Vidic z rezultatom 9:6.

Preberite več: Prešernov vikend

Rezultati 9.kolo

zimska ligaUranič Denis je po krajšem premoru začel z igranjem v ligi. V njegovi prvi tekmi je suvereno z rezultatom 9:2 premagal Sili Edija. Smrkolj Damjan in Vidic Darko sta po težki tekmi oba premagala Kokalj Igorja. Sobotno jutro je z zmago začel Božjak Izidor, ki je bil boljši od Zapotnik Gorana z rezultatom 9:4. Ašič Alojz je dosegel novo zmago proti Kogovšek Boštjanu. Rezultat 9:7. Odlično in suvereno igro je prikazal tudi Savšek Janez, ki je novincu v prvi ligi Klopčič Mateju » zavezal kravato«. V tem vikendu sta zmagala še Simič Dejan in Južnik Božo.

Preberite več: Rezultati 9.kolo

Rezultati 8.kolo

zimska ligaV prvi ligi ni prišlo do večjih presenečenj. Đukič Sašo je po napeti tekmi z rezultatom 9:7 ugnal Sili Edija. Ašič Alojz je bil boljši od Kokalj Igorja, Simič Dejan pa od Kogovšek Boštjana. Zmago proti Ahčin Alešu je dosegel tudi Savšek Janez. Begič Jasmin je premagal Sili Edija z rezultatom 9:3.

Preberite več: Rezultati 8.kolo

Napet začetek v letu 2020

zimska ligaV prvi ligi se je leto 2020 začelo z zelo napetimi in izenačenimi tekmami. Kar tri tekme so se namreč zaključile po podaljšani igri. Vidic Darko je mogoče celo malo presenetljivo ugnal Simič Dejana. Zelo blizu presenečenja in tudi žogico za zmago pa je imel Južnik Božo proti favoriziranem Kovačič Tilnu – na koncu mu je malo zmanjkalo in slavil je slednji. Dve tekmi in dve zmagi je vknjižil Kokalj Igor. Odlično igro je v svoji prvi tekmi prikazal tudi Savšek Janez, ki je z rezultatom 9:3 premagal Smrkolj Alojza. Optimistično se je uro kasneje podal še v boj z Ašič Alojzem. Nekaj časa mu je kazalo zelo dobro, a je rutinirani Ašič tekmo pripeljal v tie-break v katerem je bil z rezultatom 7-4 boljši od vidno utrujenega Savška.

Preberite več: Napet začetek v letu 2020

Zadnji vikend v letu 2019

zimska ligaV prvi ligi je bil Simič Dejan boljši od Božjak Izidorja. Rezultat 9:4. Kokalj Igor pa je z rezultatom 9:3 ugnal Južnik Božota.

 

Več tekem je bilo odigranih v drugi ligi. Rovšek Damijan je premagal Torkar Andreja, Končar Marjan pa je bil boljši od Špehar Andreja. Kozlevčar Bojan je premagal Mittoni Tadeja z rezultatom 9 proti 7. Torkar Andrej je po težki tekmi ugnal Tič Boštjana, Drnovšek Aco pa je presenetil rutiniranega Rozina Srčka. Podaljšana igra je določila zmagovalca v tekmi med Koprivnikar Matjažem ter Bukovec Boštjanom. Z rezultatom 7:4 v je slavil Koprivnikar.

Preberite več: Zadnji vikend v letu 2019

Božični turnir 2019

Letos je na tradicionalnem božičnem »šampanjec« turnirju nastopilo preko 40 igralcev in igralk. Boji so bili zelo zanimivi, napeti in izenačeni že v predtekmovanju. Tako se vse do zadnjih tekem predtekmovanja ni vedelo, kdo se bo uvrstil v nadaljevanje tekmovanja in boj za najvišja mesta. Skozi celoten program je za odlične glasbene vložke in poskrbel Tomo Jurak – tako, da so se igralci poleg igranja tenisa lahko tudi naplesali.

Preberite več: Božični turnir 2019

Odličen začetek Smrkolja

zimska ligaV prvi ligi je največje presenečenje pripravil Smrkolj Damjan, ki je premagal Kovačič Tilna z rezultatom 9 proti 5. Zgleda, da so Damjanu priprave na Tajskem dobro dele, saj se je nazaj v domovino vrnil v vrhunski fizični in psihični formi. Južnik Božo je bil boljši od Kovačič Jerneja. Ahčin Aleš se je zelo dobro upiral Ašič Alojzu, a več kot pet iger mu ni uspelo iztržiti. Simič Dejan je bil z rezultatom 9: 6 boljši od Smrkolj Alojza, vendar mu je veselje po tekmi pokvarila poškodba noge. Begič Jasmin je bil boljši od Klopčič Mateja.

Preberite več: Odličen začetek Smrkolja

Zimska liga 2019/2020 že v polnem štartu

zimska ligaV prvi ligi sta v tem vikendu po dve tekmi odigrala Južnik Božo ter Savšek Janez. Savšek Janez je v izgubil vsega tri igre – boljši je bil od Božjak Izidorja ter Kovačič Jerneja. Južnik Božo pa je dosegel polovični uspeh. Z rezultatom 9:7 je bil boljši od Kogovšek Boštjana, v tekmi z Ašič Alojzem pa mu je uspelo dobiti štiri igre. Simič Dejan je bil boljši od Ahčin Aleša. Zelo napeta je bila tekma med Begič Jasminom ter Smrkolj Alojzem – boljši je bil slednji z rezultatom 9:7. Smrkolj je z lepo zmago kar malce presenetil, saj je bil Begič pred sezono en glavnih favoritov za najvišja mesta. Očitno bo velika gneča za prva mesta.

Preberite več: Zimska liga 2019/2020 že v polnem štartu